WARGA MITI & AGENSI PEDULI PALESTIN

Tamat pada 2021-09-01

Thank you to all our donors, we have met our fundraising goal.

Bantu Sebarkan

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk sebarkan kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya sedikit sebanyak membantu menjayakan kempen ini. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

RAYUAN BANTUAN KECEMASAN & PERUBATAN UNTUK PALESTIN

 

Bayangkan tempat tinggal, rumah yang menempatkan keluarga anda dan diri anda tiba-tiba dimasuki dan diduduki oleh individu yang tidak dikenali. Bertambah buruk bukan sahaja diduduki anda dihalau. Bukan sebarangan halau, halau yang mencederakan malah menyebabkan kematian. Ini bukan berlaku sehari malah setiap hari berpuluh tahun. Anda akan terus berdiam dan membisu? Masih adakah Hak Asasi?

Maka, MITI & Agensi mengambil inisiatif ini untuk memberi sokongan padu bukan sahaja melalui semangat #MITI&Agesi:PeduliPalestin tapi kami yakin dengan sedikit sumbangan daripada setiap individu di MITI dan Agensi dapat membantu mensejahterakan warga Palestin.

AKRAB Persada sebagai pembimbing penjawat awam MITI dan Agensi mengambil peranan bagi menggerakkan niat suci ini melalui kebersamaan warga MITI & Agensi. Sumbangan dan derma Tuan/Puan adalah amat bermakna buat saudara kita.

 


SUMBANGAN ANDA BUKAN HANYA UNTUK HARI INI, TAPI DOA MEREKA AKAN DIBAWA KE SYURGA NANTI


Nabi SAW bersabda:

"Tiada suatu pagi (hari) pun yang dilalui seorang hamba melainkan akan ada dua malaikat turun dan berdoa: Ya Allah! Berikan kepada pemberi sedekah ganti (sedekahnya). Malaikat satu lagi berdoa: Ya Allah! Berikan kepada orang yang menahan (sedekah dan kedekut) kemusnahan."

[HR Bukhari dan Muslim]

Sahabat-sahabat, ini jihad kita bersama.

Ayuh, kita mulakan unjuk rasa dan laksanakan sesuatu. Demi mempertahankan maruah agama ini.

Bismillah.

Allahumma bariklana fi Syamina.

Sedia pertahan al-Aqsa.
Birruh, Biddam, Nafdika ya Aqsa

Ayuh terus mengukir senyum dan tawa buat mereka. Memberi saat mereka memerlukan dan saat kita masih punya upaya. Jadikan #InfaqTerbaik ini untuk membantu mereka yang memerlukan di PALESTIN, #MITI&Agensi:PeduliPalestin.

Silakan klik pada pautan "Donate Now" atau ke akaun Global Peace Mission untuk berkongsi rezeki tanda peduli. Bukan RM1,000 mahupun RM10,000 yang membuat mata ini berkaca. Tetapi, 50sen, RM1, RM5 dan lain-lain jumlah yang kelihatan kecil, namun besar maknanya pada yang menanti setiap kali berbuka juga bersahur andai ada rezeki buat mereka.

MAYBANK ISLAMIC: 5642-2161-1602
BANK ISLAM: 1402-30100-29224
AFFIN ISLAMIC: 1051-9000-2871
CIMB ISLAMIC: 8603-5325-13

 

Maklumat Perhubungan:
Pejabat Global Peace Mission (Malaysia): +603-41443441
Unit Pendermaan: +6019-2411987
Email : donation@gpm.com.my

Kami titipkan doa buat anda (dermawan yang disayangi Allah) agar dilimpahkan rezeki yang berlipat ganda lagi dan sentiasa berlapang hati untuk membantu insan-insan yang dalam kesulitan. Amin Ya Rab.

Semoga terpelihara di bawah Rahmat-Nya, Semoga Amal Baik ini menjadi saham akhirat kita.

 

TERIMA KASIH

"MISI KEMANUSIAAN MERENTASI SEMPADAN"