Palestine Emergency Relief 2021

Tamat pada 2022-01-01
RM3,165 of RM160,000 raised
RM
Caj transaksi payment gateway Bayarcash .
Pilih Cara Sumbangan
Maklumat Peribadi

Donation Total: RM100.00

Bantu Sebarkan

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk sebarkan kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya sedikit sebanyak membantu menjayakan kempen ini. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

RAYUAN BANTUAN KECEMASAN & PERUBATAN UNTUK PALESTIN

Dua insiden yang sangat besar sedang berlaku di kota al-Quds.Pertama, peristiwa yang sedang berlaku di Masjidil Aqsa sendiri. Serangan, kekejaman dan penindasan ke atas penduduk-penduduk kota al-Quds yang datang menunaikan solat di Masjidil Aqsa.

Mereka sanggup buat demikian dengan satu sebab, hasrat Zionis untuk mengosongkan Masjidil Aqsa sebelum peristiwa sambutan Hari Al-Quds mereka. Pada setiap 28 Ramadan, mereka akan mengadakan ritual-ritual keagamaan mereka di dalam kawasan Masjidil Aqsa.

Kedua, apa yang sedang berlaku di perkampungan yang bernama Syeikh Jarrah di Palestin. Nama yang agung, iaitu gelaran yang diberikan kepada pakar bedah Salahuddin al-Ayubi.

Bumi yang pernah dijejak oleh Salahuddin al-Ayubi kini berada di tangan musuh. Saat ini sedang berlaku usaha pengusiran penduduk-penduduk yang berada di Syeikh Jarrah, keluar meninggalkan perkampungan mereka.

Bantu kami sebarkan mesej kemanusiaan ini kepada seluruh rakyat Malaysia!

 


SUMBANGAN ANDA BUKAN HANYA UNTUK HARI INI, TAPI DOA MEREKA AKAN DIBAWA KE SYURGA NANTI


Nabi SAW bersabda:

"Tiada suatu pagi (hari) pun yang dilalui seorang hamba melainkan akan ada dua malaikat turun dan berdoa: Ya Allah! Berikan kepada pemberi sedekah ganti (sedekahnya). Malaikat satu lagi berdoa: Ya Allah! Berikan kepada orang yang menahan (sedekah dan kedekut) kemusnahan."

[HR Bukhari dan Muslim]

Sahabat-sahabat, ini jihad kita bersama.

Ayuh, kita mulakan unjuk rasa dan laksanakan sesuatu. Demi mempertahankan maruah agama ini.

Bismillah.

Allahumma bariklana fi Syamina.

Sedia pertahan al-Aqsa.
Birruh, Biddam, Nafdika ya Aqsa

Ayuh terus mengukir senyum dan tawa buat mereka. Memberi saat mereka memerlukan dan saat kita masih punya upaya. Jadikan #InfaqTerbaik ini untuk membantu mereka yang memerlukan di PALESTIN.

Silakan klik pada pautan "Donate Now" atau ke akaun Global Peace Mission untuk berkongsi rezeki tanda peduli. Bukan B$ 400 mahupun B$ 4000 yang membuat mata ini berkaca. Tetapi, B$ 10, B$ 1, B$ 5 dan lain-lain jumlah yang kelihatan kecil, namun besar maknanya pada yang menanti setiap kali berbuka juga bersahur andai ada rezeki buat mereka.

Wecare Bank

BIBD Account number :

00-015-01-004333-8