EMERGENCY APPEAL #PEDULIPAKISTAN

Tamat pada 2024-01-01
RM169,323 of RM1 million raised
RM
Caj transaksi payment gateway Bayarcash .
Pilih Cara Sumbangan
Maklumat Peribadi

Donation Total: RM25.00

Bantu Sebarkan

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk sebarkan kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya sedikit sebanyak membantu menjayakan kempen ini. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

GLOBAL PEACE MISSION (GPM) MALAYSIA LANCAR TABUNG KECEMASAN
BENCANA BANJIR PAKISTAN

Korban yang dicatatkan akibat bencana banjir di Pakistan telah melepasi angka 1,000 orang dan sejumlah 119 kematian dicatatkan dalam tempoh 24 jam yang lepas.


Bencana yang semakin buruk ini telah menyebabkan sejumlah 66 wilayah di Balochistan, Sindh, Khyber Pakhtunkhwa dan juga Punjab di Pakistan telah diisytiharkan darurat. 33 juta rakyat Pakistan kini memerlukan bantuan kemanusiaan segera.

GPM yang mengikuti rapat situasi yang berlaku di Pakistan telah berhubung dengan Kedutaan Malaysia di Pakistan dan memaklumkan kesediaan untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan segera kepada mereka yang terjejas. GPM juga telah menerima surat permohonan daripada Kedutaan Pakistan di Malaysia bagi menyalurkan bantuan segera.


Justeru, Tabung Kecemasan Bencana Banjir Pakistan dilancarkan dengan sasaran pengumpulan dana sebanyak RM1 juta bagi tujuan bantuan perubatan, bekalan makanan dan tempat perlindungan sementara. GPM juga turut mengalu-alukan kerjasama NGO, individu dan juga korporat untuk turut bersama di dalam usaha bantuan kemanusiaan ini.

 

GPM dijangka menghantar pasukan pertamanya ke Pakistan pada awal September
2022.

Sumbangan boleh disalurkan melalui pedulipakistan.com atau pindahan wang
ke akaun Global Peace Mission

 

Maybank : 564221611602

Rujukan:#PeduliPakistan

Sebarang pertanyaan, boleh berhubung dengan

Ketua Pegawai Operasi

di talian : 03 4144 3441/013 222 6057.

Terima kasih.